Monday, April 29, 2013

... Monday morning ...

Assalamualaikum dan selamat tengahari.
 
well. using my personal email untuk buat hapdate belog. ihihi~ boleh laa daripada tak ada kan.
memandangkan semua orang pergi lunch dan aku kesepian di dalam opis maka mengambil kesempatan yang boleh membawa padah ini untuk hapdate belog.
 
senarnye kan aku dah tak ada hati nak kerja kt kilang ni tahu.
dah la dah tak ada OT. ciss! malas betul. benci.
 
OPSS! LUPE LAK NK SAMBUNG..
…: UsagiKechik :…

Sunday, April 28, 2013

... semua tinggal kenangan ...

my best friend wedding.

nah! tengok gambo ni~! kawan aku kwen. haha!
tahniah kepada Wawa dan Eg. naiss lah korg. Wawa, jangan nakal2 k. miss u ma fren!

terus aku teringat zaman form 6 kite. ko excident pastuh aku datang rmh ko study same2. pastuh g sekolah dan balik sekolah sama.

waaaaaaaaaa! miss that day!

kawan! ni belog utk ko k!

thanks for being ma friend. ko dah kwen ni so persahabatan kita masih kekal cuma berbatas. yela husband 1st kan. haahaa!

rindu zaman kita melepak dan tengok wayang bersama. dan ko melangkah dulu ke dunia membina masjid.

T______T aku hepi tapi sedeh lah!!!

happy for u. semoga perkahwinan korang diberkati oleh Allah.

Eg, jaga wawa yg nakal ni. marah die k kalo die nakal2. haha!

semua sudah berubah dalam sekelip mata. dah tak boleh tido sama sama!!

babe, ko sangat tabah melangkah ke alam perkahwinan. aku harap aku setabah ko. tapi sebenarnya ak penakut. takut sangat.

ko kawan yang sangat baik. sangat! nanti nk lepak boleh aje bawak laki ko. haha!

dah tak boleh nak share story sgt weh! segan aku dengan laki ko! segan sangat!

*lap air mata*

semua kenangan kita aku tak akan lupe kan. camne kita sme setelkan mslh cmne aku nages dpn ko sbb ex ak. ahha! dan camne ak kenalkan ko dgn ZJ.

aku dah xde kawan nk share psl zj ni. waa~

err. aku memg ske secret pong psl zj. kecuali kt mak aku. kakak2 ak pong bising sbb aku byk secret. hurmm

aku rasa berahsia boleh makan diri. tak gitu?

what ever it is! tahniah wawa!!! tahniah!!!

wish me luck to join u!


Friday, April 26, 2013

... tired ...

Assalamualaikum~

best dan tired. haihh~

hari ni balik dari opis jam 8.30 malam. almost nak keje sampai 10mlm. tapi teringat lak exec ak cakap "U jangan keje lewat okeh! today weekends nite. rest urself."

well! exec aku cakap camtuh pon sebab aku sudah siapkan keje die. haha! tinggal keje die aje yang kena submit ke customer. so aku sudah siapkan ia.

haha!

well! aku rasa nanti start senin nak bincang lah dengan die pasal BOM. yang senang bio lah aku buatkan. so yang susah bio lah die buat kan. so senang. haha!

exec aku cume taknak aku ni nanti dipersalahkan aje kan. well. tak apalah. kalo aku rasa aku takpasti. sure punyelah aku tanya die kan. alaa~ die pon dah tolong aku. so kena lah tolong die pulakkan.

hari ini ada makan lunch kt hotel. wooop! ahha! SEDAP GILEE nasi goreng die. sedap hingga kembung gile perot aku wehh! ahhah!

plan nak survey mak andam yang berdekatan kat rumah aku ni tergendala pulak. haihh~
ingat kan kalo balik kerja awal nak laa jugak survery2 kan.

aku sudah hantar baju kurung. oh! malam ni nk sambung jahit manik. err. esok lah kot. ke malam ni? sebab tudung tuh aku sudah pakai kan.

kalo manik aku lawa, nanti bj kurung aku yang utk time disarung cincin bio ler lawa cikit ada manik2. haha! yolah. bakal mak mentua nak datang kan.

teringat dulu zaman aku pernah kecewa, aku cakap malas nak pikir pasal kahwin, haha! tapi bila sampai saja lelaki yang betul betul boleh hargai kita dan die datang kerana Allah, memang mengubah hati aku. Subhanallah. begitu tabah lelaki itu dengan aku.

so aku pendek cerita nak terus kawin. lol. tapi sengal aku ni, kawan kemain lama. then baru terfikir nak kwen. yelah. mase tuh aku habuk pon tarak. degree xde, kete tak ada. so kalo ada kete senang lah cikit aku nanti nak g keje. tak adalah laki aku dok htr aje kan.

jika Allah dah hantar die sebagai suami aku, maka aku terima. taknak menolak. taknak menolak apa yang sudah ditentukan oleh-Nya. andai benar die untuk aku.

ish! kekadangkan, hati ni suka betul was was. haih~ setan suka nau kaco hati aku ni. sedeh sungguhh!

k lah. nak men twitter lak.

TTFN!

Wednesday, April 24, 2013

... jangan nak busuk hati boleh? ...

sangat pening kepala kat opis hari ni. banyak email pasal annual dinner yang tanggal lagi sebulan. bayangkan tempat tak book lagih! OH MY OH MY OH MY!!

pastuh pas lunch lah Exec Purchasing ckp dah tak boleh suka suka hati shopping kuar, kena go thru purchasing. gile!!!

dah la lucky draw hanya 32 orang aje menang. ingat kan kalo harga anggaran per unit tuh dapat lagi murah dan ada duit lebeh, boleh lah tambah kan duit lucky draw ke. daripada 32 orang pemenang leh jadi 50 orang pemenang ke.

siyes lah. aku bukan lah nk cakap ape. tapi ni kalo kontrol camni nampak sangat lah dorg nanti mark up duit lebeh woooi! ello! camla kes ni kita tak tahu kan. ishhh!

pastuh dengan orang yang tak puas hati pasal tema lagi. ello! tak puas hati pasal tema itu oke. tak payah laa datang. ni tak puas hati pasal tema pastuh memburukkan tema. cam cakap kat orang yang organizer tuh cam tak reti buat kerja.

ello!!! kalo pandai sangat, sila lah buat sendiri. HUH!! busuk hati betul.

entah lah. siyes lah. penat tahu tak. pastuh exec ak marah lagi kerja tak siap. die buat list panjang. benci tahu tak. ak ni pon kawan aku kwen gak time tuh. dah terbelah bahagi nak join ke tak.
kalo aku bukan committee dah lama kot cakap tak g, yelah. kawan baik ak kwen kot.

KAWAN BAIK AKU KAWIN!!

tekanan stress. benci.

nanti pas magrib nak hantar kain ela g tempah baju lak. pastuh pam tayar kalo tak ujan. pastuh nak survey mak andam yang berdekatan kan.

sakit jiwa sungguh!!!! tekanan. nasib lah belog ni boleh taip panjang panjang sampai esok pagi. kalo tak, ishh! aku deactive aje.

k la

TTFN!

Sunday, April 21, 2013

... atleast ...

at least tell me that you still alive.

entah lah. aku macam kaku dah bila dia kol aku. aku diam aje. dia tanya sepatah, aku jawap sepatah. macam tak ada hati.

aku agak kecil hati dengan sikap dia. entah lah. i try my best to be like normal. act like it but i cant.

even im trying but my tears will drop. so i choose being quiet and not talked so much.

am i become stone or what?

what ever it is. im a human. i have a heart. i have a tears. i have a soul.

*pause* lap air mata *play*

be stronger than yesterday quit hard. i mean it is very hard.

fell like wanna jumping over the roof. kill me pls! oh!!

really hard when u always share something than you choose stop share something.

entah lah. memang awkward gile. memang!

mungkin ini ujian kot. biarlah. tengok lah esok lusa tulat cam ne.

ye. memang aku merajuk lama, tapi aku pandai pujuk diri sendiri ape. dan sometimes aku boleh pujuk diri aku supaya jangan mara dia kan. hurrm~ pernah saja. cuma tak selalu.

biarlah. biarlah macam ni. sebulan tak bercakap. lagi bagus. like i care!

TTFN!

Tuesday, April 16, 2013

... mengarut ...

Tah ape2 tah..makin lama aku keje dalam ni makin mangarut. Shit!!!

Ahh!!lantak ahh. Gile.

Aku rasa aku keje kat kilang yahudi aje..yela..kalo tenet limited xpe gak. Ni siap rekod ak pegi tgk tenet ape. Pastuh xleh men emel langsung.

MENGARUT!!!

makin lame makin benci. Ala..ada pong org HR yang nak aku maki aje..mls..

Selalu aku bukak gmail aku kan sbb nak buat belog.

Sekarng aku guna hp ak. Bio line n hp ak sbb ak bayr. Bkn ak dok menghadap pn..

Keje cni memg bullshit. Even tmpt ak cr rezeki. Tp cr dorg management makin mengarut.

Woooi!!! Ak bukan robot. Aku bukan tak ada hati, jiwa dan otak. Ada kot. Time stress laa aku sje2 bukak personal emel dan pasanh lagu dlm komputer. Tp sumee tuh dah tak boleh
Puihhh!!!!

Aku xnk mensi ni kilang ape. Tp sape nak tau sile leave a komen but this thing have to be secret tau...

Entah lah. Tekanan dah aku..dlm kom ni ada lgu2m dorg nk buang. Buang lah. Ak x heran. Nk block msuj p3ndrive. Belog lah..ak x kisah..

Nanti aku bg surat. Korng pasti bahagia kan. Phuiihhh!!!

Ttfn!!!

...UsagiKechik...

... sakit perut ...

mengantoooookkkk!

malas nye nak g keje woooi! 12.51pm. sepatutnye ak dah g opis. tapi malas!!!!

HUH!

salahkan Aizam sebab mempengaruhi aku citer OUAT!!!

okeh! nanti aku nak bg pendrive aku kat budak baru tuh suh masukkn citer How I Met Your Mother.

ramai kata best. so nak tgk la nt cmne kan. haha! malam nanti tengah jahit manik. boleh la menonton sekali. haha!

TATA!

Monday, April 15, 2013

... i want to learn ...

Assalamualaikum...

How do you do???

Aku tengah merancang sesuatu. Semalam aku sudah shopping baju untuk tunang nanti. Haha. Selambe aje aku ni. Yela. Zj sponser kan.mesti lah aku terus beli. 2 pasang rm110..tapi kain ela la. So nanti hari sabtu aku nak hantar g kedai jahit. Haha.

Mama ckap g hantar kedai cina. Sebab jahitan dia cam kemas. Tak cam ada sesetangah orang buat. Hurmmm..

Aku ada kawan. Tp xtau la die menjajit or tak. Sbb die cm nak focus ke anak die aje. Nanti ak nak msj die. Sbb aku nak mntk die jahit manik sekali. O maybe manik org lain. Ada kwn lagi sorang. Haihh.

Oke2... tenang nana. Tenang.

Aku nak kena blaja dlu jahit manik. Then br la aku leh jahit kat baju sendiri. Harap kemas dan kemas

*masalahnya ak ni bukan lah pengemas org nye. Huhuhu *

Okeh. Back to topic. Hrp semuanya berjalan dgn lancar.

Aku nak buat simple aje. Sesimple yg boleh. Tak ada pelamin o what ao ever. Sebb aku memg xnk.

Cer byg kan time rye uh ak buat
Pelamin tetbe ada org nm dtg beraya. Tak ke cuak aku wooi. Hahah..

Ingat nk buat papan kecik "im engaged!!"  Or "taken by him". Then zj berdiri sblh ak dgn membelakangkan ak.
Hurmmm..berangan ni memang best tapi nk jadikan kenyataan. Hurmm.

Mohon rezeki tak putus2 mendatang. Aminn.

Harap semuanya baik2 aje. Aminn.

Hrap sempat beli kamera idaman aku.

Duit!! Datang lahhh!!! 

Ttfn!!

... UsagiKechik ...

Friday, April 12, 2013

... macam macam ...

Assalamualaikum...
 
banyak benda yang bermain dalam fikiran aku ni. yelah. aku dok dalam bilik department aku ni sorang sorang kan. walaupon buat kerja yang banyak sebab kalau tak siap hari ini. aku kena datang esok okeh! so aku masih bole berfikir jauh. =_____=" pelik.
 
being woman ini susah lah. selalu sahaja kena ganggu dengan setan. yelah. hati wanita kan sehelai tisu. so senang saja dorang nak menghasut kita. haihh~
 
ape lg ye aku nak membebel.
 
ohya!
itu sajalah bebelan aku dipagi hari jumaat yang sangat indah. pagi tadi kan jem. haii~ teruk nye jem. ada orang excident dan ada orang meninggal. sape lah tuh kan. harap bukan sedara mara aku lah kan..
 
siapa pon orang itu, mohon diampunkan dosanya. aminn~
 
lagi nak bebel ape?
 
oh ya! ahad nanti pergi shopping!! yeayy! i love zj.. sbb dia nak bawak aku g shopping!! love u sayang! pastuh singgah TAR ehh! tau tau!
 
okeh! itu sajalah bebelan saya di pagi jumaat yang indah ini. cahaya matahari hari ini sangat silau. sakit mate gak lah. huhu~
ape pon itu kerja Allah.
 
TTFN!

 
…: UsagiKechik :…

Thursday, April 11, 2013

... 11 april 2013 ...

assalamualaikum...

waaaaaa~~ *tutup mulut*
sudah jam 11.30 mlm dan aku masih menjadi burung hantu. hailahaii~

oh! esokkan akak aku ada dinner. dan syook aku sebab aku bantu die berfesyen. dan die minta pinjam barang2 aku macam inner dan handbeg. =______________="

aku ni memang adik yang serba ada. ape dorg nak aku ada. yelah. aku ni suka shopping. kalo shopping tuh tak ber-ingat langsung.

bak kata ZJ, kalo nampak buy 1 free 1. confirm itu yang diambilnye. pantang sungguh. tak kisah la benda tuh dipakai o tak.

hahah! itu lah ZJ gua. kuat bebel gitu. tap gua sayang die bhai. haha!

ada lak kawan aku ni, die kan tahu lah aku punye perangai camne kan, pagi tadi dok borak pasal hangbeg. then aku cakap lah yang handbeg keje ni sudah mau rabak. then die ckp nanti g ler beli.

aku lak cakap YEAYY! nak beli 2...satu utk tahun ni 1 lagi utk tahun depan. xpon raya nanti.

then die balas, ape? 2? saya tak leh nak percaya cakap awak ni.konon utk thn depan.tp tak sampai 6bln beli lg handbeg. tak leh caya betul.

=____________________="

ape????salah ke beli utk tahun depan?

AHHAHAHH!

itulah alasan aku. aku suka beli 2 handbeg. mungkin utk letak bawah ketiak? =_________="

abaikan.

dan aku confirm. sume perempuan cam aku. err. sesetengah lah kot.

betul tak kalian??ahhahha!

TTFN!

Wednesday, April 10, 2013

... nilai sebuah persahabatan ...

Aku memang pentingkan kawan. only sahabat i mean.

egois.

sepatutnya tak ada egois antara sahabat.
sepatutunya tak ada bangga diri dalam sahabat.

memang. some of friends adalah seorang yang sangat talent.
but why we wanna jealous of?

okey. tipulah kan aku tak jeles. ye aku jeles tapi aku akan cuba proud of them. yes! aku pround sebab ada kawan yang ada kelebihan masing masing. aku tak perlu takut. aku patut bangga.

aku jenis merendah diri. aku tak suka cakap sesuatu barang itu aku punya. contoh nya kereta aku yang bernama Artemis.

mula mula aku bawak orang kata itu kereta baru, then aku sambung cakap bukan. itu kereta emak. bukan kite punya. dan yes! the gerrento us my mother even i paid it every month!

back to topik sebelum ak melalut.

kalau kita letak nilai sebuah persahabatan itu dijalan raya, menanti sebuah lori untuk menghenyekkannya. memang lah anda seorang yang. hurmm. let me think. budus?

khianat kawan itu seronok?
nak kawan dengar cakap kita saja seronok?
tipu kawan pasal latar belakang seronok?

WTH?

semua aku pernah kena pasal seorang kawan. dan almost serik. sebab aku takut nak kena lagi. aku takut.

siapa siapa pernah menjadi kawan aku.

semoga bahagia. aku akan doa yang terbaik untuk kamu. just remember that the memory that we had made will never erased.

TTFN!

Monday, April 8, 2013

... monday blues to tuesday blues? ...

assalamualaikum..

kinda miss my twitter and fb already. but is okay. i can update use my Instagram! no need to much follower and my life not a secret. it is just a life that i wanna share.

keeping secret with someone a lot of things will make u kinda sad. like sort of my friends. well, when comes about happy life, i not we share and say "Alhamdulillah." what a great life that Allah had give to us.

oke. out of topic!

today monday in good mood. alhamdulillah. but tonight not in mood actually and i wonder why. sedeh betul. nak menangis pon ada. hailahai~

oke! hopefully esok biasa biasa sahaja. dan buat kerja seperti biasa. aminn~


... KISAH NYATA 9 Mimpi Nabi Muhammad SAW ...


KISAH NYATA 9 Mimpi Nabi Muhammad SAW| .. Daripada Abdul Rahman Bin Samurah ra berkata, Nabi Muhammad saw bersabda:
"Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada malam aku sebelum di Israqkan........"


 
1. Aku telah melihat seorang dari umatku telah di datang oleh malaikatul maut dengan keadaan yg amat mengerunkan untuk mengambil nyawanya,maka malaikat itu terhalang perbuatannya itu disebabkan olehKETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBUBAPANYA.
 
 
2. Aku melihat seorang dari umatku telah disediakan azab kubur yang amat menyiksakan, diselamatkan oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.
 
3. Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh syaitan-syaitan dan iblis-iblis lakhnatullah, maka ia diselamatkan dengan berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS kepada Allah.

 
4. Aku melihat bagaimana umatku diseret dengan rantai yang diperbuat daripada api neraka jahanam yang dimasukkan dari mulut dan dikeluarkan rantai tersebut ke duburnya oleh malaikut Ahzab, tetapi SOLATNYA YANG KHUSUK DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK telah melepaskannya dari seksaan itu.

 
5. Aku melihat umatku ditimpa dahaga yang amat berat, setiap kali dia mendatangi satu telaga di halang dari meminumnya,ketika itu datanglah pahala PUASANYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT memberi minum hingga ia merasa puas.

 
6. Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yang sedang duduk berkumpulan-kumpulan, setiap kali dia datang dia akan diusir, maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil ke kumpulanku seraya duduk disebelahku.

 
7. Aku melihat seorang dari umatku berada di dalam keadan gelap gelita di sekelilingnya, sedangkan dia sendiri di dalam keadaan binggung, maka datanglah pahala HAJI DAN UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWTlalu mengeluarkannya dari kegelapan kepada tempat yang terang-benderang.


 
8. Aku melihat umatku cuba berbicara dengan golongan orang mukmin tetapi mereka tidak pun membalas bicaranya,maka menjelmalah SIFAT SILATURRAHIMNYA DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA UMATKU lalu menyeru kepada mereka agar menyambut bicaranya,lalu berbicara mereka dengannya.

 
9. Aku melihat umatku sedang menepis-nepis percikan api ke mukanya, maka segeralah menjelma pahalaSEDEKAHNYA YANG IKHLAS KERANA ALLAH SWT lalu menabir muka dan kepalanya dari bahaya api tersebut.
BERSABDA RASULULLAH SAW: "SAMPAIKANLAH PESANANKU KEPADA UMATKU
 
YANG LAIN WALAUPUN DENGAN SEPOTONG AYAT"




... untuk semua wanita ...


Assalamualaikumm...

I wanna share something. For us. Kalo leh beli lah buki jadilah wanita uang paling bahagia

Tak rugi. Sangat sangat tak rugi. Saya gureenry!!


Jom beli buki jangan bersedih. Jadilah wanita yang paling bahagia dari Dr 'Aidh bin Abdullah. 

Aku rse cetakan terbaru warne itam. B4 ni pink n kunin. Skrg itam.

Ladies, u can buy new handbegbor ahoes or shirt. Why dont u spend rm10 for this no 

Worth it!!  

Ttfn!!


Sunday, April 7, 2013

... 7 April 2013 @ 11.47a.m ...

waaa~ hari ini macam aga bizi dan memang bizi pong!!

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

oh! akak aku buat besday party ank dia dan aku agak mengantok senarnye. kena lah menolongkan. sebab nanti when my turns i need their help!

waaa~ why why why!

senarnye kan aku dari tadi sakit perot. haihh~ bile membuang taknak pulak kuar. mungkin kena sembelit. so kena laa makan papaya~~~

*intai belakang ada pokok papaya tak*

ingatkan nak minta kat kawan aku aje. rumah die tuh melambak pokok papaya sampai tak terjaga. sebabnya tanah die tuh subur sioot!

dia hanya campak aje benih papaya tuh. pastuh tumbuh lah pokok papaya. subur kan? gile lahh!

minta free boleh? hahah! harap kawan ak bagi dan harap papaya die membuah.

oke lah. nk tolong2 kakak aku. ni pon mencuri2 masa hapdate belog yang semak samun ni. hailahaii~

TTFN!

... midnight 7 april 2013 ...

korang perasan tak sudah dalam 90 hari aje lagi kita ni nak puasa!!!

WOOOI! DAH GANTI KE BELUM??????
*jerit hati aku pada diri aku. lol*

sudahlah ganti satu hari kot. pastuh esoknye kemain malas nak bangun. Astagfirullah~
susahnya aku ni. niat tak kuat. iman tak kuat. akal tak kuat. ishh! susah susah. camno den nk jadi bini orang kan. haihh~

oh ya! tadi aku jumpe zj jap, tetbe die msj n cakap "terasa macam nak jumpe." dan aku pon "nak jumpe dtg lah." and die bls,"pas maghrib saya datang."

YEAYYY! he already pick me up and its raining night!

sejuk wehh! walaupun nek kete. dah laa ekon lagi tuh. kemain lahhh!

=_________________________="

belog ini lah tempat aku menghabiskan masa di rumah, sejak sejak fb and twitter padam ni. maka belog aje lah tempat luahan aku.

wehhh! maybe more than 1 post in a day! ahaha! oke ape! boleh laa rajin hapdate kan. kalo malas tuh, pehh! malas gile!!

*aku belum gile laa kan*

maap! mengarut. haha! nite2. sudah mengantok!


Saturday, April 6, 2013

... 06 april 2013 ...

tired today!

sudahnya aku tak habis jemur kain. dan sambung jemur kain jam 5.30 petang dari jam 10pagi. sepanjang hari aku kat luar wehh! penatnye!!! @________@

oke then. but worth it. Alhamdulillah artemis sudah tinted. impian jadi kenyataan.
68% aje aku tinted. dan 2 tahun warranty harge rm370. walauwehh! sakit kepala aku. haha!

oleh sebab makan lambat dan tetibe lak kete tinted maka agak pening aku. sampai sekarang.
aku percaya esok aku cherry berry. haha!

nak masukkn gambo agak malas. sebab gambo sume dalam hp aku.

TAPI!!!

sapa sapa nak tengok my day sila la ke instagram saya, nme USAGIKECHIK.
as usual.

oh! singgah sengheng tgk kamera, bajet nk ada kamera be4 raye kan, so boleh la beli cash nanti.
KUMPUL DUIT NANA!!!!!

hahah!

LUMIX GF5 di mata. akan aku genggam kamooo!

okay lah! magrib sudah berkunjung tiba. jom solat!

dan pastuh kul 8 ada orang nak datang meminang. eh eh! haha! dok lah. saje je. ada orang nak ajak ak kuar makan aje. lalalala~

"Ya Allah, hari ini walaupun sedikit kepuasan tapi aku tetap bersyukur pada-Mu kerna masih panjangkan umur ku hingga ke petang ini. Dan semoga hari esok pun baik baik aja dan dilimpahi rezeki. Aminn~."

semoga semuanya baik baik aja! dan ada rezeki lebih!


Friday, April 5, 2013

... DE-active my twitter ...

gile bapak buhsan aku!!!!!

aku dah tak tahu nak buat ape. sekarang tengah pakai mask muka.
kalo nak tahu cam mana rupe den, tengok ler tumblr gua!

ini link die >>>> Tumblr <<<<<

klik jangan tak klik.


... Silent ...

tetibe aku rasa macam nak men-deaktive-kan diri.

with reason or without reason?

let me tell you without reason,
it is because aku SAJA SAJA!
simple answer!
HAHAHA!

with reason?
this answer i cannot share with anybody at all!
only in my book.

How I miss my friends!
inside it all my friends enjoying their life!

being young and happy. try to figure out the stress.
I guess.

Any of you read this, please ignore this post.
I dont want to hear anything at all.

TQ if you respect my choice.

Tuesday, April 2, 2013

... stupid or not ...

i was thinking lately. About myself. about others. all things that i can see and think.
i realize that sometimes we cannot DIY. and we can ask a friend to help.
then we realize that we dont want to. Why?
i dont know.
i give the answer.
because we stupid or egois?
head up.
no matter how worse the friend just because they hurt us. it doesnt mean that we can throw shit to their face.
isn't that is rude?
i dont know how to say. life is hard. yess i know but cant we make it simple? like some of my friend said, just follow the flow.
example, the love life.
we like someone but the someone like other person. and you cannot hate the person because you love the person. but you can hate your friend?
just because your friend cheat on you doesnt mean it the WORST feeling ever.
how about the player, play with your heart. when player want you they come and said, Baby, im sorry. then take the advantage in your life.
and suddenly, they gone. just gone.
but when they come back, you can accept them just like that??
sound stupid?
NO!!!
thats sound MORON!!!!
oke. nk g makan. bye!

…: UsagiKechik :…