Monday, January 25, 2016

... Just alone ...

Mungkin dugaan. Mungkin balasan.
Entahlah.
Nak biar pun air mata saja peneman.
Silap salah berpunca dari aku.
Mainan jadi betul betul.

Here am i.
Alone again.
Cam biasa. Menangis lagi.

Sent from my Sony Xperia™ smartphone

Tuesday, January 12, 2016

... Provoke tak kesudah? ...

zaman sekarang memang orang suka provoke ye?
tak kisah la ko kenal die o tak ko suka die o tak kan. but u still wanna provoke people.
if suka maybe u tak provoke. but u dont like it u teruskan provoke.

apa nak tunjuk after u provoke?
u get pujian?
people like u or u looks like SHIT.

ego inside u make u wanna provoke people mindset and emosi.
what kind of people of that.

simple rules.
jaga aib sendiri dan org jaga aib kita.

so jgn buka aib orang. dan jangan kurang ajar.
aku rasa dari semalam o last week kot isu kurang ajar ni memg tak kesudah.

tensi jugak ni bill tepon xde jadi pape...br byr rm60 kan. ishhh!
pakai hongleong bank kan..sabo jelah!

with love,
usagi nana


Sunday, January 10, 2016

... Budak ni mengacau orang je ...

Hari ini ada kenduri. Kenduri menjemput orang datang rewang hujung bulan ni. Biasa la ajak org kelilingkan.

My son manja. Yes he is. But i dont care. Sebab anak aku sulung and baru satu anak. So aku tak kisah dia nak 'spoil' ke ape ke. But dia sometimes sangat behave.

But masa kenduri tuh die cam banyak merengek. Kejap nak husben kejap nak aku. Dh makan merengek. Dah susu pon merengek. Senarnye die cm panas pun ada. Tak ada kipas kt die. Bile g kt kipas. Dia okay.
And bila husben bawak kuar die ok. Aku dukung berdiri die ok. He wanna helping. Yes he is. Die sangat rajin. InsyaAllah seorang yang rajin dan sangat rajin. 😊

My point is masa org tgh mkn die memg tak senang duduk. Well hello people eating but not him! So tak keruan la. So g la side lelaki cari husben.

Suddenly ada pakcik ni tua tak tua pon maybe dlm 40-an camtuh.

Dia cakap "budak ni mengacau orang je."

Aku angguk aje.

My son still a baby. 11months. Next month baru nak setahun. Mula2 aku tak amik pusing but as a mother aku rasa itu sensitip. Yes.

Dalam kete skrg dan otw balik selangor. Then aku tanya husben, 'org tuh knp Lutfy budak mengacau.'
Then husben ckp "ala..budak biasa la. Die mencuba nak sesuaikan diri kt tmpt ramai org."
Ak bls ye sy tau budak tp die takkan nak cakap macam itu.

Budak kot. Akal pun belum matang. Lain lah aku yang mengacau org.

Aku seposly tak leh amik hati sgt. Tapi bile org mengata anak kite. Yes aku terasa. Becoz? Becoz die belum setahun lagi!

If die dah sekolah dan dh reti berak ckp kencing ckp. Berak kencing cebok sndiri. Mandi sendiri. Yes u can say my son pengacau. Dan yes ak setuju. Tak payah ko cakap. Aku sebat die dulu.

Aku tgh ajar anak aku to be a behave boi. When he with me.he is behave. Soooo behave. Polite lagi. Cume waktu itu die tidak selesa. Sebab panas. Air tak ada. Bile bg air. Sedut banyak sgt.

Salah mak bila anak merengek senarnye.

Itu saja luahan dari seorang mak.

If anak aku degil tegur. If nakal kt sekolah bole aje sebat. Sila2.

But sekarang anak aku blm setahun so die tak mengerti 100%.

Sekian dari saya.
Sindrom mak mak.